gyakori vakarodzas kutyaknal

Mi okozza a gyakori vakarózást?

Kutya vakarózás, mi okozza? A kutya vakarózás megszüntetése

Kedvenceink is szeretik a kiadós vakargatásokat, de mi a fokozódó kutya vakarózás oka? Bejegyzésünkben tanácsot adunk kutya viszketéscsillapítás, kutya vakarózás elleni szer témában.

Úgy gondoljuk, könnyű lehet kiszúrni ha kutyánk valamilyen bőrbetegségben szenved, de a kutyák többféle, olykor nagyon eltérő módon reagálhatnak a viszkető, kellemetlen érzésre:

  • Kedvenced rágcsálja bőrét
  • Nyalogatja a mancsát
  • Bútorokba dörzsöli magát
  • Szőrzete foltokban kihullott, hiányzik
  • Bőrén kiütések, vörös foltok jelentek meg

Mi okozza a viszketést, és hogyan tudsz kedvenceden segíteni? kutya vakarózás megszüntetése

Valljuk be, ugyanúgy mint náluk, embereknél, a kutyáknál is sok bőrbetegség idézheti elő az irritációt, viszketést. Ezért összegyűjtöttük a leggyakoribb kiváltó okokat:

Atkák, kullancsok és bolhák

Még a tisztán tartott házi kedvenc is összeszedheti a mindennapok során a kullancsokat és bolhákat, ezért a megelőzést tartjuk a legjobb választásnak. Kifejezetten ügyelj a poratka és a fülatka okozta problémákra, ilyenkor kérd az állatorvosod segítségét!

Az embereken és állatokon élő atkák rühességet okozhatnak, ami igen kellemetlen viszketéssel, vörös kiütésekkel járó bőrbetegség. Rühesedést gyógyhatású samponnal vagy szájon át történő gyógyszerekkel hatékonyan kezelhető.

Allergia és érzékeny bőr

Környezeti tényezők a leggyakoribb viszketést kiváltó okok. Ugyanúgy, mint embereknél, a kutyáknak is lehet érzékeny a bőrük, ezért ők fogékonyabbak a környezeti hatásokra, mint társaik. Ilyen lehet szezonban a szénanátha, a növények által kiváltott irritáció, a poratkák és kullancsok vagy a takarításkor használt tisztítószereink. Ha hosszabb ideig vannak téve ezeknek az allergéneknek, az erős vakarózás bőrsérülést, szőrhullást eredményezhet! Ételallergia is okozhat viszketést, hasfájást, kiütéseket és fakó szőrzetet.

Szerencsére több módon tudsz segíteni kedvencednek tünetei enyhítésében. Például sétáltatás alkalmával kerüld el az olyan helyeket, ahol jelentkeztek a viszketés jelei, vagy ételallergiára gyanakodsz, az étrendben szereplő anyagokra: a kutyák allergiás tüneteit leggyakrabban a szója, bárány vagy marhahús vagy az ételhez hozzáadott ízesítő okozza.

kutya vakarozas

A YuMEGA Itchy Dog kutya vakarózás elleni szer

étrend kiegészítő megelőzi kedvenced bőrének viszketését, kutya viszketéscsillapító.
Omega 3 és Omega 6 zsírsavat tartalmaz, és hozzájárul kutyád védelméhez, kutya viszketés csillapítása.
Rendelj belőle a webshopban!

Irány a webshop!