kutya vakarozas

Kutya szénanátha

Kutya szénanátha – mi okozza?

Kutya szénanátha sajnos kezd náluk is “népbetegség” lenni. Mik a tüneteik, és hogyan segíthetsz kedvenceden? Kutya allergia kezelése házilag!

A lélegzés során ugyan olyan módon kerül a szervezetbe a pollen, mint az emberek esetében, de a reakció teljesen eltérő. Míg mi orrfolyással, könnyezéssel, tüsszentéssel reagálunk, addig négylábú társainkon általában a bőrükön jelentkeznek kutya szénanátha tünetei. Ez azért van, mert a hisztamin a bőrben szabadul fel, és nem az orrban vagy a szemben.

Nem csak belélegzéstől lehet szénanáthás a kis barátunk. Bőrrel való közvetlen érintkezés is kiválthatja az allergiás reakciót, így a fűben való sétálgatás vagy játék kellemetlen viszketéssel érhet véget.

Kedvenceink is egyformán fogékonyak az allergiára mint mi, de náluk nehezebb lehet felismerni a szezonális allergia jeleit.

Kutyusod mutatja a szénanátha jeleit?

Ha a felsorolt tünetek jelentkeznek kutyádon, lehetséges hogy szénanáthában szenved.

  • Harapdálja vagy vakarja magát?
  • Elkezdte nyaldosni vagy harapdálni a mancsát?
  • A bútorba vagy a padlóba dörzsöli az arcát?

Kutya szénanátha tünetei részletesebben

Ha a kutya szénanáthában szenved gyakrabban vakarózik vagy harapdálja magát, ami akár addig terjedhet, hogy elveszítheti az irritáció helyén a szőrzetét. Elkezdhetik nyalogatni tappancsaikat, rázni a fejüket vagy a bútorba és a padlóba dörzsölni az arcaikat, ezenkívül érzékenyebb lehetnek az érintésre.

Súlyosabb esetekben a bőr bevörösödhet vagy begyulladhat és ha annyira vakaróztak, hogy felsértették a bőrüket, a seb elfertőződhet!

Ha gyanítod, hogy kutyádon bőrfertőzés alakult ki, minél hamarabb fordulj orvoshoz!

Az allergiás tünetek áprilistól jelentkezhetnek, mivel a kutyák érzékenyebbek a fák pollenjeire, mint a fűfélékre.

Top tippek az allergia csökkentésére, kutya allergia kezelése házilag

  • Legyél naprakész bolhátlanítás terén! A bolha allergiák kiütéseket okozhatnak, amit azonnal ajánlott kezeltetni, így megelőzhetőek a további bőrproblémák kialakulása.
  • Fésüld át óvatosan kedvenced szőrzetét vagy vágd ki a megfakult szőrzetet, ami szennyeződést tartalmazhat, amiről baktériumok kerülhetnek a bőrbe.
  • Törölgesd át kutyusod bundáját egy nedves törölközővel, így eltávolíthatod a szőrzetére tapadt polleneket.
  • Irritált bőrre készült samponnal mosd meg kutyád szőrét. Ne használd rendszeresen ezeket a termékeket, mert kiszáríthatják a bőrét!

Kutya szenanatha
Védd meg négylábú barátod a YuMEGA táplálékkiegészítővel, ami Omega 3 és 6 tartalmával növeli a bőr természetes védekező képességét!

Irány a webshop!