kutya stressz

Hogyan lesz kutyusunk boldog a nyári hőségben is? – Ezekre a fontos dolgokra figyelj!

Megérkezett a forró nyár, amit már mi is nagyon vártunk!  A csodálatos napfelkelték, a hosszú esti séták… találkozunk barátainkkal és rengeteg izgalmas programot szervezünk közösen, négylábú barátunkkal. Együtt fürdünk a kutyabarát strandon, és finomságokat grillezünk. A csodálatos idő ellenére van néhány dolog, amire figyelnünk kell, ha szeretnénk, hogy nyáron is egészséges és boldog legyen a kutyánk.

Noha mi, emberek (többnyire) szeretjük, amikor a hőmérséklet emelkedik, a nyár a kutyák számára nem annyira egyszerű, mit ahogy elképzeljük. Azt mindannyian tudjuk, hogy mire kell figyelni a kutyák és autók tekintetében. De tudtad, hogy a hőmérséklet nem az egyetlen, dolog, ami veszély jelenthet?

Erre a dolgokra figyelj, ha egy problémamentes nyarat szeretnél!

Kutya szénanátha

Mi, itt a  Petfactornál rengeteget beszélgetünk a gazdikkal. Sokan nem is tudják, hogy kutyusuk érzékeny lehet a pollenekre! Mik a tünetek, mire kell figyelni, és hogyan lehet kezelni a pollenallergiát?  A kutyusok szervezete ugyanis nem tüsszentéssel reagál, mint általában mi emberek, ezért speciálisabb tüneteket kell keresnünk, mint például:

 

  • sebek, karcolások, rágási nyomok a testen
  • mancsharapdálás és folyamatos mancs nyalogatás
  • fejdörzsölés a bútorokhoz vagy a szőnyeghez

Szerencsére sokat tehetünk azért, hogy enyhítsük az allergiát, és kutyusunk teljes életet élhessen. Top tip: az egyik legjobb megoldás, a szezonális bőrviszketés megszűntésére, és a bőr természetes védekezésének segítésére, ha használjuk a YuMEGA Itchy Dog terméket.

Nyáron még nagyobb figyelmet kell fordítani a bunda és bőr ápolására, és a pollenallergia nem az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell a nyári szezonban. Ha szeretnénk, hogy kutyánk boldogan csóváljon, az alábbi dolgokra figyelnünk kell!

Napégés:

Általában a rövid és világos szőrű kutyák jobban veszélyeztetettek, mint hosszúszőrű társaik, így próbáljunk kevesebbet tartózkodni a napon, vagy használjuk kutyabarát napvédőket.

Kiütések:

A nedves, nyirkos környezetben nagyon könnyen elszaporodnak a baktériumok, amelyek piros foltokat, kiütéseket okoznak. Gyakran jelennek meg a tavi fürdőzések után. A foltok eltűntetésre használjunk antibakteriális YuCARE krémet.

Megégett fájó mancs

Séta előtt mindig ellenőrizd, hogy milyen forró az aszfalt. Ha ugyanis ráteszed a tenyered, és úgy érzed, hogy nagyon forró, akkor bizony kutyád mancsa sem fogja sokáig bírni a sétát, és megégheti bőrét. Próbáljatok füves területeken sétálni, vagy ha erre kevésbé van mód, akkor mindenképp kerüljétek a forró, napsütéses időszakot, és az esti vagy hajnali órákban vágjatok neki a nagyobb sétáknak.

A kerti grillezés, és a bundás pocakja

Egy jó kis kerti kolbász sütögetés, a legjobb dolog nemcsak az orrnak, és az ízlelőbimbóknak is, de sajnos nem a pocaknak! Bizony előfordulhat, hogy egy két husi és kolbász “véletlenül” eltűnik az az asztalról, vagy áááá, dehogy! Senki keze nincs az asztal alatt egy finom falattal. De ne feledjük, ha egy forró nap után, még egy fájós hassal is bajlódnunk kell, elronthatjuk az egész programot. A legjobbat akkor tesszük kutyánknak, ha felhívjuk barátaink figyelmét, hogy hiába a könyörgő tekintet, és a nem kaptam enni legalább egy hónapja arckifejezés, ne etessék kutyusunkat. Ugyanakkor a biztonság kedvéért tarthatunk magunknál YuDIGEST PLUS emésztés elősegítő tablettát a véletlen kolbász balesetek kezelésére.

Azonban, ha kutyánk a felsorolt dolgok közül bármelyiket is fogyasztotta, mindenképp és azonnal keressük fel állatorvost

 

  • kerti vegyszer – műtrágya vagy gyomírtó
  • rovarírtó vagy citronella gyertya
  • főtt csont
  • alkohol

Nyár utazások, új környezet

Általános szabálynak elmondható, hogy a túl sok utazás és autóban töltött idő, az ismeretlen zajok és emberek, nagyon zavarhatják a kutyánkat. Míg a kiegyensúlyozott kutyák könnyebben kezelik ezeket a helyzeteket, addig az érzékenyebb vagy idegesebb típusoknak nehezek lehetnek ezek az időszakok. Kialakulhat a nyugtalanság, félelem érzet és akár szélsőséges helyzetben akár harapás is lehet a vége. Ezért nekünk gazdáknak előre fel kell készülni ezekre a helyzetekre.  Kerüljük azokat a szituációkat, amelyekről tudjuk, hogy kutyánk általában nehezen kezeli, és legyünk türelmesek és biztosítsuk a szükséges lelki támogatást. Ha tudjuk kutyánkról, hogy ennek ellenére is zaklatott, használjuk a természetes anyagokból készült YuCalm táplálék kiegészítőt.

Boldogabb kutyus

A YuCALM tabletta

Természetes nyugtatás stresszes vagy ideges kutyáknak.

Rendelj belőle a webshopban!

Irány a webshop