izuleti problemakra cicáknak

Lehet, hogy a cicámnak ízületi gyulladása van, csak nem tudok róla?

 

A cicák ügyesen tudják leplezni, ha valamilyen fájdalmuk van, ezért mi is sokkal nehezebben vehetjük észre, így érdemes kedvencünket szemmel tartani, és figyelni az esetleges jelekre. A macskák ugyanis, ellentétben a kutyákkal, még a súlyosabb ortopédiai betegségeket is képesek jól tolerálni.

Az ízületi gyulladás cicánál  szerencsére ritkább esetben fordul elő , mint a kutyusoknál, de sajnos fellelhető, és gyakran nehezebb is diagnosztizálni, mint az ebeknél.

Az egyik legfeltűnőbb jele az  ízületi gyulladásnak cicánál az, hogy aktivitása megváltozik, nem szívesen ugrik, főleg nem magasabb helyekre. Nagyon óvatosan jár, illetve jóval több órát tölt alvással, mint korábban. Az aktív időszakot viszont ingerlékenység, nyugtalanság jellemzi, melynek jeléül fel-alá mászkál, az is előfordulhat, hogy  az eddig barátságos cica morog, esetleg karmol. A macskák gyakran harapják és nyalják a fájdalmas területeket, így a bundájukon viszonylag hamar felfedezhetjük, ha valami nincs rendben. A cicák átlagosan napi öt órát töltenek azzal, hogy bundájuk puha, selymes, és tiszta legyen, ugyanakkor az ízületi fájdalom megakadályozza, hogy megfelelően tisztálkodhassanak, így bundájuk kócossá, ápolatlanná válik. Az ízületi gyulladás tünetei közé tartozik még a fogyás, az étvágytalanság, vizelés vagy székletürítés az alomtálcán kívül.

Ne feledjétek

Az ízületi gyulladás kialakulása késleltethető és megfelelő gondoskodással és kezeléssel jelentősen csökkenthető az általa okozott fájdalom.

 

A YuMOVE Cat kapszula

A YuMOVE Cat porcerősítő cicáknak, amely magas hatóanyag tartalmú összetevők egyedülálló kombinációja. Az ízületek támogatására és a mozgékonyság fokozására lett kifejlesztve. Teljesen foszfát mentes, gyors hatású és könnyen adagolható készítmény.

Rendelj belőle a webshopban!

Irány a webshop