izuleti problemakra kutyaknak

Futás, gyerünk, játsszunk! – ízületek védelme

Futás, gyerünk, játsszunk!

Az ízületi porckopás, másnéven artrózis,  nagyon gyakran fordul elő nemcsak  az embereknél de az állatoknál egyaránt. Ez egy olyan krónikus ízületi elváltozás, ami egyrészt fájdalommal jár, másrészt az ízületek és azon keresztül a mozgás korlátozását okozza. A betegség egy, vagy akár több ízületnél is jelentkezhet a végtagokon, valamint a gerincoszlopon egyaránt. Kor tekintetében az idősebb állatoknál gyakoribb, de sajnos fiatal korban is előfordulhat.

Artrózis tünetei kutyáknál

Reggeli ébredés vagy hosszabb pihenés után a kutyus nehézkesen tud felkelni, „be kell melegednie”, hogy a tünetek enyhüljenek. Sok esetben mereven mozog, sántikál, nincs nagy kedve játszani, nehezen ugrik fel az ágyra vagy be az autóba. Mivel az artrózis fájdalommal jár, amikor az ízület terhelésre kerül, kutyánk kerülni szeretné a kellemetlen érzést, így próbálja kevésbé terhelni az adott területet, aminek következtében egyre kevesebbet mozog. Ennek következtében csökken az izom tömege, és más területeket terhel jobban, ahol így nagyobb eséllyel alakul ki ízületi probléma.

A zöldkagyló glükózamin mellett nagy mennyiségben tartalmaz többek között kondroitint, hialuronsavat, keratán-szulfátot, melyek a porcok regenerálódását és épülését szolgálják. Jelentős a vitamin és ásványianyag, valamint a nyomelem tartalma is (kalcium, magnézium, kálium, vas, jód,).

A glükozamin egyfajta kenőanyagként működik, aminek köszönhetően az ízületek súrlódásmentesen mozoghatnak, illetve a már elindult ízületi kopásokat is vissza tudja fordítani. Megköti a folyadékot az ízületekben, így rendszeres fogyasztás mellett csökkenti a fájdalmakat, és a porcszöveteket újraépíti. Számtalan előnye közé tartozik, hogy növeli a szalagok, ízületek, kötőszövetek rugalmasságát.

A zöldkagyló a következő esetekben segíthet:

  • porckopás vagy ízületi gyulladás esetén
  • túlsúly kedvenceknél
  • idősebb kutyusoknál,
  • de adhatjuk megelőzés céljából is.

Boldogabb kutyus

A YuMOVE Dog tabletta

A YuMOVE Dog prémium minőségű természetes összetevői három módon fejtik ki hatásukat:

  • növelik a csontok rugalmasságát,
  • hosszútávon védik az ízületeket, és
  • elősegítik a mozgékonyságot.

Rendelj belőle a webshopban!

Irány a webshop